Beschikking Apeldoornseweg 20-22 en Sonsbeeksingel 35-38 te Arnhem

DeArnhemgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Beschikking Apeldoornseweg 20-22 en Sonsbeeksingel 35-38 te Arnhem.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Uit bodemonderzoeksgegevens blijkt dat de bodem in de tuinen van Apeldoornseweg 20-22 en Sonsbeeksingel 35-38 te Arnhem (locatienr: 5082) verontreinigd is met lood.Belanghebbenden hebben de gelegenheid gehad om hun reactie te geven op de melding. Hierop zijn geen reacties binnengekomen.Op grond van de gegevens die zijn aangeleverd bij de melding, stellen wij vast dat het hier gaat om een ernstig en spoedeisend geval voor de tuinen van de Apeldoornseweg 20-22 en Sonsbeeksingel 35-38 te Arnhem.Spoedeisend deel Een spoedige sanering binnen het geval van ernstige bodemverontreiniging is gelet op de humane risico’s (jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar) noodzakelijk bij het gebruik als "wonen met tuin" voor de achtertuinen aan de Apeldoornseweg 20-22 en Sonsbeeksingel 35-38.Voor de sanering in de achtertuinen van Apeldoornseweg 20-22 en Sonsbeeksingel 35-38 is instemming van het bevoegd gezag op grond van de Wet bodembescherming nodig. De sanering dient normaliter binnen 4 jaar na het afgeven van de beschikking 'ernst en spoed' te zijn aangevangen. De huidige inrichting en het daadwerkelijke gebruik (geen kinderen tussen 0 en 6 jaar aanwezig) rechtvaardigen echter het loslaten van dit tijdstip voor de aanpak van de sanering. Bij wijziging van het daadwerkelijk gebruik of een ander “natuurlijk moment” is de uitvoering van een sanering alsnog noodzakelijk.Voor het nemen van de beschikking volgen wij de procedure volgens titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dit houdt in dat de melding wordt gepubliceerd en gedurende twee weken digitaal ter inzage ligt. InzienVia deze link is het dossier 6 weken te bekijken: https://open.arnhem.nl/bodem/inzage3864385-5082.51.01.pdfBezwaarBelanghebbenden kunnen tegen deze beschikking bezwaar maken. Zie toelichting "bezwaarschrift".

 

Onderwerp: Natuur en milieu | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2023.

Dit artikel verscheen op deArnhemgids.nl op 14-12-2023.

Laat dit artikel viral gaan in Arnhem, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deArnhemgids.nl
Redactie deArnhemgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Arnhem
  2. gmb-2023-531645

Gerelateerde berichten